Blog

Penyagolosa Trails

Trail running per sendes històriques des del mar fins un santuari: Penyagolosa Trails

La història es remunta als anys 50, quan un grup d'alpinistes i d'excursionistes locals van decidir reproduir la tradició d'arribar al santuari de Sant Joan de Penyagolosa des de la ciutat costanera de Castelló. Este repte, sumat a un treball de recuperació de sendes i de camins mil·lenaris, ha generat tres reptes esportius de trail amb diferent grau de resistència. 

Penyagolosa Trails MiM és una prova de resistència en règim de semiautosuficiència que comença a la ciutat de Castelló, al nivell del mar, i acaba en l'ermita de Sant Joan de Penyagolosa.

En un temps màxim de 15 hores, els corredors han de completar 60 km a través de sendes històriques, travessant les localitats de Castelló, Borriol, Vilafamés, Les Useres, Xodos i Vistabella fins a arribar a la meta, situada a Sant Joan de Penyagolosa, a 1.280 metres d'altura. La competició forma part del Spain Ultra Cup.

Penyagolosa Trails CSP és un ultratrail de 109 kilòmetres, amb un desnivell acumulat de pujada de 5.600 metres i de baixada de 4.400 metres. Amb caràcter de semiautosuficiència i un temps màxim de 27 hores, la prova és puntuable per al circuit nacional d'ultratrail Spain Ultra Cup i per a l'internacional Ultra Trail World Tour. 

Penyagolosa Avant: Si vols disfrutar d'esta experiència, però des d'una perspectiva més lúdica i relaxada, ja siga individualment o acompanyat pel teu club esportiu, Penyagolosa Trails ofereix la possibilitat de fer este mateix recorregut per etapes. Aquells esportistes que completen els sis segments en què es divideix la MIM o els onze en què es divideix la CSP obtindran una insígnia. Els més ràpids per categories i segments rebran més medalles i distincions.  

FotosFundación Trinidad Alfonso

Penyagolosa Trails_Fundacion Trinidad Alfonso